Кои се вообичаените дефекти на машината за обложување со вакуум? Бидете сигурни да обрнете внимание!

2022-06-14

По дефектот на машината за обложување со вакуум, корисникот прво треба да го сфати статусот на дефектот, а потоа да започне лично да го набљудува дефектот, за да може да се отстрани дефектот попрецизно, побрзо и поефикасно.

За да го отстраните дефектот, прво проверете дали пумпата со низок вакуум е нормална (вакуумска пумпа, вакуумска пумпа со корени, цевковод, долна комора, комора за испарување), отворете го главниот вентил откако пумпата со низок вакуум е нормална и проверете дали вакуумската пумпа во долната комора пумпата е нормална откако главната пумпа е нормална. Вообичаено, вакуумската пумпа во долната комора вообичаено го отвора високиот вентил за да се изврши проверка на пумпата со висок вакуум и откривање истекување, додека не се завршат вакуумската пумпа, граничната вредност на вакуумската пумпа, вакуумската пумпа и поправната вакуумска пумпа, како на пр. граничната вредност на вакуумската пумпа и вакуумската пумпа се нормални, а вакуумската пумпа и вакуумската абнормалност се поправени. Многу е веројатно дека нешто не е во ред со главниот вентил.

Денес ќе дадеме неколку примери на вообичаени дефекти и решенија во целиот процес на примена на машината за обложување со вакуум.

>>1Кога филмот е обложен, вредноста на вакуумот наеднаш се намалува.

1. Заптивниот прстен на каналот за вода од изворот на испарување е оштетен (отстранување на заптивниот прстен)

2. Тенџерето се пробива (се вади тенџерето)

3. Пробиен е делот за заптивање на високонапонското ниво ( Отстранување и замена на заптивниот прстен)

4. Оштетување на заптивниот прстен на работната ротирачка заптивка (отстранување и замена на заптивниот прстен)

5. Ненадејното затворање на предвентилот може да биде оштетување на 5/2-насочниот вентил (замена на 5/2-насочниот вентил)

6. Високиот вентил ненадејно се затвори Можеби е оштетен двопозицискиот петнасочен вентил (заменете го двопозицискиот петнасочен вентил) кога е исклучен.

7. Кога вакуумската пумпа е исклучена, електромагнетниот вентил може да се скрши (проверете дали електромагнетниот вентил е нормален).

8. Електричното ниво на заптивката на печената оловна жица е пробиена (отстранете го и заменете го заптивниот прстен)

9. Уништување на заптивниот прстен на динамичната заптивка на преградата (отстранување и замена на заптивниот прстен)

10. Пукнатини и пукнатини во огледалото за набљудување на ламинираното стакло (вадење и замена на ламинираното стакло) вакуумска машина за обложување


>>2Времето на вакуумско пакување на машината за обложување е премногу долго и не може да стигне до вакуумската пумпа, да ја поправи вакуумската пумпа, да ја ограничи вакуумската пумпа и да го задржи вакуумот

1. Има многу чад во комората за испарување (треба да се исчисти)

2. Дифузионата пумпа не го сменила маслото долго време (треба да се исчисти промена на маслото Xian)

3. Притисокот на обратниот гас во предната пумпа е многу висок, а вакуумската вредност на вакуумската пумпа е прениска (маслото треба да се исчисти и смени)

4. Секој динамичен заптивен прстен е оштетен (отстранување и замена на заптивниот прстен)

5. Бидејќи долготрајната амбиентална температура на комората за испарување е премногу висока Направете го секој прстен за заптивање стар (отстранете го и заменете го заптивниот прстен)

6. Дали е оштетен заптивниот прстен на секој влезен канал за вода од комората за испарување (заменете го заптивниот прстен)

7. Дали завртките и навртките на секое влезно седиште паднале (повторно затегнете)

8. Колку предвентили се сигурни во затегнатоста (полнење гориво)



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy